(Uitslagen staan HIER, foto’s HIER)

De Wedstrijd- en Trimcommissie (WTC) van onze vereniging mag met tevredenheid terugkijken op de Polderloop, die zaterdag 10 oktober binnendijks en buitendijks werd gehouden langs de Oosterschelde, ten westen van het Goese Sas.

De omvang van de deelname mag verheugend worden genoemd. Er mochten, vanwege corona, maximaal 200 deelnemers aan de start verschijnen. Dat aantal inschrijvers (het was een open wedstrijd) werd algauw gehaald.

Er werd in verschillende groepen gestart: apart op de 5, 10 en 15 km. Het parcoursrondje was precies vijf kilometer lang. Dat moest, afhankelijk van de gekozen afstand, één, twee of drie keer worden gelopen. Er was een afzonderlijke (slecht bezette) jeugdloop.

Het voorspelde regenachtige weer bleef tijdens de wedstrijd goeddeels weg. De vervelendste regenval deed zich kort na afloop voor. Dat troffen we dus! Wel had de wind invloed op het verloop van het evenement: op alle afstanden werd het deelnemersveld flink uit elkaar geslagen.


Coronaverplichtingen

Vanwege de coronaverplichtingen had de WTC verregaande hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen. De deelnemers bleken daarvan goed op de hoogte en hielden zich er nauwkeurig aan. De startnummers werden coronaproof uitgereikt. Er was geen prijsuitreiking. De bloemen moesten de ‘podiumlopers’ zelf uit de emmers pakken.

Toeschouwers waren bij de volwassenenwedstrijden taboe. Er waren dan ook nauwelijks supporters. De enkele familieleden die meegekomen waren, bleven ver uit de buurt van het wedstrijdgedruis. Sommigen gingen wandelen, sommigen gingen schelpjes zoeken.

Een dringend advies was voorts, om na afloop van de eigen loop niet bij de finish te blijven hangen, maar direct naar huis te gaan. Ook daaraan werd solidair en welwillend gevolg gegeven.


De wedstrijden

De wedstrijden op de 5, 10 en 15 km lieten in het algemeen veel strijd zien. Vooral op de langste afstand was er prachtige sport. Met name bij de dames spatten de vonken eraf. Tot twintig meter voor de finish gaven Esther de Koning (AV’56) en Wendy Wijnstra (AV’56) elkaar geen centimeter toe. In de laatste meters versnelde Esther en kwam met 2 sec voorsprong over de meet. Judith Goetheer (ook AV’56) verloor 6 sec.

Ook bij de mannen gaven twee AV’ers elkaar weinig toe. Martijn de Kok en Jozias Boone liepen samen zéér ver voor de troepen uit. Pas in de laatste kilometer maakte Martijn zich los en bouwde een voorsprong op van 11 sec. Nummer drie Crum van der Linden (Dynamica) kwam minuten later pas binnen.

Op de 10 km was Rob Musters uit Breda heer en meester. Hij leverde een mooi kunststukje door de twee rondjes van 5 km in exact dezelfde tijd (17.49 min) af te leggen. Hij finishte dus in 35.38 min., zowat een minuut sneller dan de nummer twee Mark Kuipers, een vakantieganger uit Emmen (Drenthe). Bij de dames was er veel strijd tussen Annemiek van Kooten (Arena) en Laurey van den Berge (AV Flakkee). Uiteindelijk won de eerstgenoemde met 9 sec voorsprong.

Op de 5 km regeerde Wouter Verstraate (Gonzalez). Hij finishte vóór Patrick Giljam (Nieuwerkerk) en Timo d’Hont (Kuitaart). Bij de dames zegevierde Noor Dekker (Gonzalez), gevolgd door Leonie Ton (AV’56) op 2 min en Petra Bruijs (Spado) op 3 min.

 

 

FOTO: Martijn de Kok (li) en Jozias Boone gaven elkaar in de wedstrijd weinig toe.

 

FOTO: De bloemen moesten de winnaars aan zichzelf ‘uitreiken’.

 

FOTO: Uitreiking van de startnummers geschiedde coronaproof, i.c. met glasmaskers. (Foto’s: Huib Boogert)

 

Share this post