De Poelbosloop ziet er dit jaar anders uit dan anders. Deze ‘vriendelijke’ cross voor basisscholieren wordt dit jaar niet gehouden op zaterdag, maar op vrijdag, en wel onder schooltijd.

Die beslissing hangt samen met het feit, dat de wedstrijddatum in de Nationale Sportweek valt. Dat maakt het interessant om de Poelbosloop voor één jaar onder schooltijd te organiseren, met goedkeuring van de gemeente Goes.

Omdat de Nationale Sportweek gemeentegewijs wordt georganiseerd, zijn dit jaar alleen de basisscholen uit de gemeente Goes uitgenodigd (voorheen alle Bevelandse scholen). De winnaars in elke categorie worden dan ook gehuldigd als ‘Goese kampioenen veldcross 2020’.

De Poelbosloop staat nu op de agenda van vrijdag 25 september. De aanvang is 12.30 uur. De wedstrijden duren tot circa 14.00 uur. De Poelbosloop staat open voor jongelui uit de groepen 4 t/m 8. De kinderen lopen tegen leeftijdgenoten. Ze lopen een rondje van circa 800 meter in het Poelbos (ten zuiden van ‘s-Heer Hendrikskinderen), over gras- en schelpenpaden.

De scholen kunnen hun deelnemertjes gezamenlijk inschrijven, maar als dat problemen geeft, kunnen de kinderen zich ook individueel inschrijven (poelbosloop@av56.nl, onder vermelding van: naam, jongen/meisje, school, groep). De inschrijving is al geopend. Ze sluit op 23 september. Deelname is gratis.  Nadere informatie: https://www.av56.nl/wedstrijd/poelbosloop-2020-09-25

 

FOTO: Beeld van de Poelbosloop 2018. (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post