Omroep Zeeland tv heeft afgelopen weekend aandacht besteed aan de nieuwe versie van het virtuele loopprogramma Run Your Own Race. In de reportage waren enkele AV’56’ers de hoofdpersonen.

Het herfstcircuit van Run Your Own Race (RYOR) is een voortzetting, door AV’56-trainer Jos van Hollander, van een initiatief dat looporganisator Jan Roose in het voorjaar nam. Hij zette een flink aantal lopen op de agenda, waarvan de resultaten met behulp van een computerprogramma werden verwerkt. Dat programma werd later door Jos verbeterd.

Met het intreden van de nieuwe ‘intelligente lockdown’ van oktober/november heeft Jos nu een serie van vier wedstrijden op poten gezet. Er is keuze uit een lang circuit (3 km, 10 km, 10 Engelse mijl, halve marathon) en een kort circuit (1 km, 3 km, 5 km, 1 Engelse mijl). Op dit moment zijn er 50 deelnemende atleten. Ze moeten drie van de vier wedstrijden lopen om in het eindklassement te worden opgenomen. Er zijn nu nog twee wedstrijden te gaan.

Individuele deelnemers dienen door de week of in het weekend de afstand van die week te lopen. Ze mogen het parcours zélf kiezen, als ze de bewuste afstand van die week maar lopen. Ze moeten hun tijd (met bewijs!) doorgeven aan Jos, ter verwerking in het klassement. Als het klassement wordt opgemaakt, ziet ieder hoe snel (of juist niet) hij of zij was.


Opnamen op de baan en daarbuiten
 

Voor de (korte) reportage van Omroep Zeeland zijn beelden geschoten op de baan en in de Wilhelminapolder. Daaraan werkten mee: de loopsters Edith van Dijke, Maroeska Ars en Krista de Kam, alsmede trainer Jos den Hollander. Maroeska haasde voor Edith. Krista liep haar eigen 3 km-race, en wel in een pr van 13.36 min.

In de uitzending komen Jos en Edith aan het woord: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/123374/Toch-hardloopwedstrijd-tegen-anderen-ook-al-loop-je-in-je-eentje

 

 edith checkt tempo foto omroep zeeland 2020

FOTO: Edith checkt onderweg haar tempo. (Foto: Omroep Zeeland).

 

Share this post