Op onze atletiekbaan wordt zaterdag 19 september het ‘Zeeuws Kampioenschap voor pupillen individueel’ gehouden. AV’56 is door de overkoepelende Vereniging Zeeuwse Atletiek (VZA) uitgenodigd om dit kampioenschap te organiseren.

Deelname staat uitsluitend open voor jongelui die lid zijn van een van de verenigingen in de regio Zeeland, te weten RKHAV, Scheldesport, Wielingen, Dynamica, AV’56, Delta Sport en AV Flakkee. De wedstrijden beginnen om 12 uur en duren tot het eind van de middag.

Het programma voor de deelnemers vermeldt twee technische nummers (verspringen en werpen), twee loopnummers en een estafette.


Anders dan anders

Dit Zeeuws kampioenschap zal een compleet ander karakter hebben dan gebruikelijk. Oorzaak daarvan zijn de beperkingen als gevolg van het coronavirus.

Zo worden bijvoorbeeld geen toeschouwers toegelaten. De kinderen mogen wel één begeleider (ouder, grootouder, oom, tante) meebrengen, maar die moet vooraf worden aangemeld.

De pupillen (of hun begeleider) moeten zelf de materialen schoonmaken, zoals startblokken, estafettestokjes, ballen en kogels. AV’56 stelt daartoe desinfecterende middelen ter beschikking.


Toegangscontrole

Op het atletiekcomplex zijn een aparte in- en uitgang gecreëerd, teneinde oploop bij het komen en gaan te voorkomen. Er is een strenge toegangscontrole. Wie geen deelname- of begeleidersbewijs kan tonen, wordt niet toegelaten.

Voor de dienstdoende juryleden zijn handschoenen beschikbaar, alsmede gelaatsmaskers van plexiglas. Verder zijn de gebruikelijke hygiënerichtlijnen van het RIVM van kracht.


AV’56 heeft al geoefend

Voor AV’56 zijn deze beperkingen niet helemaal nieuw. De afgelopen weken hebben de naleving kunnen ‘oefenen’ tijdens vijf achtereenvolgende testlopen voor de leden, op locatie. Op de baan werd eind augustus proefgedraaid met onderlinge oefenwedstrijden voor de eigen jeugd.

De wedstrijdinformatie is te vinden onder deze link: https://www.av56.nl/wedstrijd/zk-pupillen-2020-09-19. Inschrijven moet geschieden via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/33992/. Let op: de inschrijving sluit al op maandag 12 september 24.00 uur!

 

 

FOTO: Een loopnummer van de pupillen, vorig jaar bij de clubkampioenschappen van AV’56 (Foto: archief AV’56).

 

Share this post