Op het Zeeuws Kampioenschap atletiek in Hulst (voor junioren, senioren en masters) zijn leden van AV’56 zaterdag 5 september uitstekend voor den dag gekomen. Ze gingen behangen met goud, zilver en brons naar huis.

Minstens tien leden wonnen goud op diverse onderdelen. Het waren Stef Kapteijn, Bezuayehu Petersen, Remco de Baar, Jens Beun, Franklin van Anrooij, Nanette van Veen, Veerle Smits, Yara Karelse, Jasmine de Kraker en Fenne Pellaers. Sommige van hen pakten zelfs tweemaal goud.

De 800 m bij de senioren mannen was een dubbelslag voor AV’56: Franklin van Anrooij werd daar eerste, Jasper Zuidhof tweede.

Het ZK werd gehouden op de baan van RKHAV. In vrijwel alle categorieën was er sprake van een open inschrijving. Dat trok ook veel Belgische atleten naar Hulst. Onder hen was ook een van de oudste AV’56-leden, woonachtig in België: Piet Verbeek (76) uit Lokeren.

De wedstrijden werden gehouden onder strenge hygiënische omstandigheden vanwege het coronavirus.

De uitslagen van de AV’56-leden zijn hier te vinden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33237/192. Wel even doorlezen tot onder de bekertjes: daar begint de totaaluitslag van onze leden.

 

FOTO: Franklin van Anrooij en Jasper Zuidhof verdeelden in Hulst de plaatsen 1 en 2 op de 800 m senioren mannen. Die placering noteerden we onlangs ook bij de 5e Onderlinge Testloop van onze vereniging. Franklin links (nr 78), Jasper rechts (60). (Foto: AV’56).

 

Share this post